Mašine

alumil-srbija-alu-profili

Mašine i Alati

secenje-PVC-profila-sekacica-pneumatika-za-fiksiranje-profila

U ovo rubrici su opisane mašine koje se koriste za Alu i PVC stolariju,
U meniju Potražite , sekačice, mašine za obradu profila, čeone freze, pantograf,
Za PVC mašine, Varilice, Čistilice, Čeone freze
Neodvojivi deo su mašine za obradu stakla
Zatim mašine za savijanje profila, CNC mašine za aluminijumsku i PVC obradu i CNC mašine za obradu stakla

Mašina za sečenje kit lajsne

Ovo su mašine dizajnirane specijalno za sečenje pvc držača stakla (kit lajsni) pod uglom od 45 0. Kit lajsne kod PVC sistema profila se isecaju isključivo pod uglom od 45 0 i pri tome se traži visoka preciznost. Mašine s dva motora i dva rezna alata bitno ubrzavaju proces izrade stolarije.
Tehničke karakteristije mašine za sečenje pvc lajsni:

Ručna presa

Prese s alatima za probijanje profila se koriste u proizvodnji aluminijumske bravarije. Alati obrađuju aluminijumski profil a najčešće probijaju rupe koje služe spojnicama za spajanje uglova.

Varilica za pvc profile

Mašine za zavarivanje pvc uglova mogu biti za spajanje jednog, dva ili četiri ugla istovremeno. Kontrola temperature, vremena zagrevanja (topljenja) profila i vremena spajanja ostvaruje se preko mikro kompjutera. U slučaju dvoglave varilice jedan komplet (grejna ploča sa stezačima) je pokretan a u slučaju četvoroglave varilice sva četiri kompleta su pokretna.

Ugaona presa

precizno-spajanje-profila-pomocu-ugaone-prese

Ugaone prese su mašine posebno dizajnirane da ubrzaju proces spajanja uglova aluminijumske stolarije i obezbede visoki standard izrade. Simultani rad dve glave za štipanje obezbeđuju kvalitetan spoj . Svaka glava nosi alat.

Čistilice za pvc stolariju

Čistilice za pvc stolariju neophodna masina u radionici

Čistilice za pvc stolariju su mašine neophodne za proizvodnju pvc stolarije. Čistilice u zavisnosti od konstrukcije mogu da nose jedan ili više setova alata. Set alata podrazumeva nekoliko noževa – glodala koji su spojeni u celinu i razmaknuti međusobno biksnama.

Radni stolovi

Radni stolovi su vrlo koristan inventar svake radionice. Često se stolovi improvizuju u raznim varijantama međutim namenski radni sto je daleko efikasniji u proizvodnji. Osim što je moguće menjati radnu površinu na radnom stolu postoje kutije za odlaganje sitnica i ručnog alata.

Horizontalna glodalica

Horizontalna glodalica

Horizontalna glodalica ili čeona freza je mašina koja služi za obradu aluminijumskog ili pvc profila. Ova mašina se ručno upravlja mada može biti i automatska. Čeona freza je opremljena pokretnim vretenom koji nosi lako promenljive setove alata. Alati mogu da režu pod 90 º i -45 º i +45º.

Mašine za sečenje profila

Mašine za sečenje profila se prema broju reznih alata dele na jednoglave i dvoglave. Prema načinu upravljanja mogu da budu ručne i automatske. Kod nas su vrlo česte u radionicama ručne jednoglave mašine jer mogu da posluže i kao sekačica i kao mašina za improvizaciju. Pored ovih glavnih mašina koristi se često i terenska mašina kako na terenu tako i u radionici. Prečnik diska reznog alata kreće se od 300 do 550 u zavisnosti od mašine. Za sečenje PVC profila nije potrebna emulzija za hlađenje alata pa ako se na istoj mašini seče i pvc i aluminijum onda treba regulisat diznu kojom se tečnost raspršuje. Kod dvoglave mašine jedan rezni alat je statičan dok je drugi pokretan.

Pages

Subscribe to RSS - Mašine